Nya adresser på Jernvallen-området

Från och med den 10 juni är det nya adresser som gäller för Göransson Arena och Jernvallenområdet. Vägen in till området som tidigare inte haft något namn kommer att heta Arenavägen och vägen bakom ishallen och Ferrum Arena blir Nell Sjöströms väg. Samtliga ingångar (inklusive dörrar för varuleveranser) har fått olika nummer och bokstäver för att göra det enkelt för besökare, leverantörer och räddningstjänst.

Nya adresser

För besökare till evenemang och aktiviteter gäller följande adresser:

  • Göransson Arena: Arenavägen 4 
  • A-hallen: Arenavägen 3 
  • Ishallen: Arenavägen 9 
  • Ferrum Arena: Arenavägen 1
  • Fotbollsplanen: Arenavägen 6

Invigning Ferrum Arena 14 september

Under två år har det grävts, gjutits, svetsats, sågats och hamrats här på Jernvallen-området. Den nya och kraftfullt utformade Ferrum Arena blir klar under sommaren.

Den 14 september blir en dag full av föreningsaktiviteter, uppvisningar och inbjudna kända och okända idrottsprofiler och talanger. Sandvikenborna ska få lära känna sin nya spelplats för idrott och kultur när Sandvikens kommun och Göranssonska stiftelserna tillsammans med Göransson Arena slår upp portarna med buller och bång.

Ferrum Arena har byggts för att skapa bästa möjliga förutsättningar för idrottsföreningsverksamhet och skolidrott. Men den kommer också att inrymma olika typer av evenemang som exempelvis cuper och konserter.

Ferrum Arena består av sammanlagt fyra nya idrottshallar i direkt anslutning till den äldre delen som brukar kallas A-hallen. De nya delarna är sportarenan med 1 200 sittplatser för matcher, tävlingar och kulturarrangemang, en hall för gymnastik och två mindre idrottshallar för bollsporter och skolidrott.

Invigningsdagen är ännu under planering, så ytterligare detaljer om dagsprogrammet meddelas senare.

Albin Lee Meldau till Sandviken

Hyllade Albin Lee Meldau tar över Sveriges arenor i vinter!

I vinter får vi följa med när Albin Lee Meldau höjer ribban ytterligare och ger sig ut på “The Discomforts Tour”, vilket blir hans största turné hittills.

“Jag ser verkligen fram emot höstens turné, ska bli så otroligt kul att resa runt Sverige och att få stå på scenen med mitt grymma band och möta min publik. Extra roligt är det att jag då har släppt mitt nya, engelska album och vi kommer bjuda på de nya låtarna i liveversioner, men självklart även gamla favoriter.” säger Albin.

Efter att ha nått stora framgångar 2023 med en utsåld spelning på Avicii Arena, en fullbokad sommarturné och den slutsålda ”Hommage på svenska”-turnén under hösten, får vi nu uppleva Albin på ett sätt vi aldrig gjort tidigare när han intar sju av Sveriges största arenor.

Läs mer om konserten

Datum och artister klara för Julfesten

Den 20 december är det återigen dags för Julfesten. Årets artister är Danny Saucedo, Engmans Kapell, The Mamas, Nicke Borg och Lina Hedlund. Samtliga biljettpaket innehåller middag, show, underhållning och efterfest och passar lika bra för kompisgänget som för företag.

Läs mer om Julfesten