ArenaKalaset flyttas fram

Tyvärr kommer ArenaKalaset inte att kunna genomföras som planerat. Trots omfattande marknadsföring och fin draghjälp av såväl artister som partners, är sanningen vi inte kan bortse ifrån att vi helt enkelt inte nått våra försäljningsmål

Det helt nya festivalkonceptet ArenaKalaset lanserades precis i början av pandemin, i skarven inför hårda restriktioner världen över, i synnerhet för vår bransch. Vi ville och trodde att vår fantastiska line-up av artister ändå skulle bära oss hela vägen i mål. Tyvärr har det inte infriats sedan restriktionerna släpptes.

Vi vet att många musikälskare redan sitter på flertalet biljetter till konserter och evenemang som skjutits upp, att världsläget är osäkert och att situationen generellt är unik och svårmanövrerade – därför ställer vi inte in. Då vi är många som är en del av detta, som alla jobbat hårt för att skapa en grym festival, så är det ingen av oss som inte vill genomföra ArenaKalasen. Planering pågår av nytt datum för ArenaKalaset med flera artister.

Återbetalning av köpta biljetter

Köpta biljetter kommer att återbetalas inom 3 veckor.

Karlsson & Norberg

Curling-VM damer 2023 på Göransson Arena!

Sandviken står som värd för VM damer 18-26 mars 2023.

”Ett världsmästerskap till Sandviken ser vi fram emot med stolthet. Det blir något speciellt med världselit från när och fjärran, såväl som möjlighet för våra barn och unga att själva uppleva och prova på en ny idrott”, säger Peter Kärnström, kommunstyrelsens ordförande i Sandvikens kommun.  

”Det här är en stor och härlig nyhet för Svensk Curling. Vi är otroligt glada och tacksamma för samarbetet med Sandvikens kommun och Göransson Arena som står bakom oss i den här satsningen och som gjort ansökan om VM möjlig”, säger Stefan Lund, förbundschef för Svensk Curling.

Ett av tidernas största idrottsevenemang i regionen

Det kommer att bli ett av de största idrottsevenemangen genom tiderna i regionen. Evenemanget kommer att pågå under åtta tävlingsdagar och tävlingar kommer sändas live i många länder.

”Det här betyder oerhört mycket för oss, ett kvitto på att vi är en multiarena i världsklass, som lyckas både attrahera och anordna evenemang av den här storleken. Naturligtvis känns det extra bra eftersom det här är ett evenemang som tillför värde till hela regionen, med ett stort antal besökare och synlighet både nationellt och internationellt”, säger Fredrik Granting, vd på Göransson Arena.

Göransson Arena erbjuder erfarenhet av curling

Senast Sverige stod som värd för VM damer/herrar var i Gävle 2004 men det blir inte första gången som det arrangeras curlingtävlingar i Göransson Arena.

”Curlingförbundet firade 100-års jubileum 2016 med ett jättearrangemang i arenan och efter den tävlingen har vi haft en fortsatt dialog om att söka internationella evenemang. Fantastiskt att det nu blir verklighet och med ett mästerskap av högsta dignitet”, säger Stefan Lund, förbundschef för Svensk Curling.

Normalt spelas ett curlingmästerskap i en vanlig ishall där kringutrymmen ofta är begränsade. Det gäller inte i Göransson Arena som erbjuder unika möjligheter och i projektplanerna finns spännande nyheter för framförallt publik och besökare.  

Läs mer om nyheten på World Curling Federation

Lunchstängt över jul och nyår

Restaurang Jernet har stängt över jul och nyår, från måndag 20 december till och med den 9 januari. Vi önskar alla våra gäster God Jul och Gott Nytt År.

Varmt välkommen på lunch från den 10 januari!

Krav på vaccinationsbevis från 1 dec

Du som besöker Göransson Arena för att delta på evenemang behöver från och med den 1 december kunna visa legitimation och giltigt vaccinationsbevis (även kallat vaccin-pass) vid entrén till evenemanget.

Så här kommer det gå till:

  • Vaccinationsbeviset scannas av värd utanför arenan.
  • Om vaccinationsbeviset är giltigt kontrolleras personnumret på beviset mot din legitimation.
  • När vi ser att vaccinationsbeviset giltigt och personuppgifter stämmer är du välkommen in.

Ladda ner ditt vaccinationsbevis från E-hälsomyndigheten här

Junior SM i brottning 23-24 okt! Fri entré

Välkommen till Junior SM i brottning! Lördag och söndag den 23-24/10 bjuder Sandvikens brottarklubb och Svenska brottningsförbundet in till mästerskapsbrottningar på Arena Jernvallen. Fri entré. Välkomna!

Den 23-24 oktober går Svenska Mästerskapen i brottning för juniorer av stapeln. Hela den svenska brottareliten på juniorsidan, inklusive hemmahoppet Nellie Florentin, kommer att vara på plats för att i två dagar göra upp om medaljerna. Mästerskapet arrangeras av Sandvikens brottarklubb i samarbete med Svenska brottningsförbundet.

Entrén sponsras av Coop och är fri för alla intresserade. Läs mer om evenemanget

Välkommen på lunch!

Från den 13 september har vi äntligen lunchöppet på restaurang Jernet! Välkommen vardagar mellan 10.30-13.30.

”Det känns fantastiskt bra att öppna restaurangen igen. Vi lagar varje måltid ärligt och genomtänkt för att väcka lust och sprida glädje. Varmt välkommen in”, säger Fredrik Knief, köksmästare på restaurang Jernet.

Se veckans lunchmeny

Boka konferens

Även konferensverksamheten har öppet igen. Boka hel- eller halvdagskonferens i vår unika arenamiljö.

Här hittar du mer information om konferenser

Göransson Arena klar för massvaccinationer

Göransson Arena blir platsen för massvaccinationerna i Sandviken. Här kommer Region Gävleborg att ha kapacitet att vaccinera upp emot 300 personer per timme.

Region Gävleborg räknar med att börja använda arenan från 8 april och framåt. Tidplanen för en utökning under våren beror på tillgången på vaccin.

Jörgen Tranevik, verksamhetschef för primärvården i Västra Gästrikland är nöjd och ser samarbetet som den optimala lösningen.

Det blir en bra helhetslösning för samordningen av massvaccinationsuppdraget. Tillsammans med Sandvikens kommun och Hälsopartner fortsätter vi att göra det enkelt och tillgängligt för invånarna att få sitt vaccin. Arenan har ett centralt läge med gratis parkering, och storleken gör det möjligt både att bedriva smittsäker vaccination och att utöka kapaciteten allt eftersom, säger Jörgen Tranevik.

Enligt Folkhälsomyndighetens statistik har 3 763 personer fått sin första dos i Sandviken fram till 19 mars, vilket är cirka 12 procent av befolkningen. 1 661 personer är färdigvaccinerade med två doser. När det kommer större mängder vaccin framåt maj och juni kommer kapaciteten vid Göransson Arena att ligga på cirka 300 personer per timme vid ett 30-tal ”stickstationer”. Både arenarummet samt en del biutrymmen kommer att tas i bruk.

Fredrik Granting, VD för Göransson Arena, är glad över att kunna bidra till vaccinationerna mot covid-19. Under ett vanligt år skulle arenan ha haft mässor, företagsevent samt nöjesproduktioner under denna period.

Vi har en stor och luftig arena med många anpassningsmöjligheter, och en kompetent och erfaren organisation som är van vid att arbeta med publika flöden. Alla stora evenemang har sina utmaningar men vi är trygga i att motsvara de krav som Region Gävleborg ställer, säger Fredrik Granting, vd för Göransson Arena.

Region Gävleborg hyr arenan till självkostnadspris och avtalet gäller från 8 april till 30 juni med möjlighet till förlängning.

Unga i gymnasieåldern välkomnas tillbaka att utöva idrotts- och fritidsaktiviteter

Information från Sandvikens Kommun:

Från och med lördag den 6 februari kan ungdomar födda 2002 eller senare använda kommunala lokaler för kultur- och fritidsverksamhet. Detta gäller under förutsättning att andra restriktioner och allmänna råd följs. Alla lokaler har angivna begränsningar i hur många som får vara i lokalen samtidigt. Omklädningsrum och liknande kommer att vara fortsatt stängda för att undvika trängsel.

Det är kultur- och fritidsnämnden som har beslutat detta efter Regeringens nya rekommendation till kommuner och regioner om att fortsatt hålla ”icke nödvändig” kommunal verksamhet stängd, fast med undantag för kultur- och fritidsverksamhet för ungdomar födda 2002 eller senare. Regeringens rekommendation och nämndens beslut gäller till och med söndag den 21 februari.

Allmänhetens åkning på Göransson Arena är fortsatt stängd, men det finns flera allmänna isytor att åka på utomhus. Mer information om det finns på www.sandviken.se.

Läs mer om vad som gäller i kommunen.