Göransson Arena

Dela

Invigning Ferrum Arena 14 september

Under två år har det grävts, gjutits, svetsats, sågats och hamrats här på Jernvallen-området. Den nya och kraftfullt utformade Ferrum Arena blir klar under sommaren.

Den 14 september blir en dag full av föreningsaktiviteter, uppvisningar och inbjudna kända och okända idrottsprofiler och talanger. Sandvikenborna ska få lära känna sin nya spelplats för idrott och kultur när Sandvikens kommun och Göranssonska stiftelserna tillsammans med Göransson Arena slår upp portarna med buller och bång.

Ferrum Arena har byggts för att skapa bästa möjliga förutsättningar för idrottsföreningsverksamhet och skolidrott. Men den kommer också att inrymma olika typer av evenemang som exempelvis cuper och konserter.

Ferrum Arena består av sammanlagt fyra nya idrottshallar i direkt anslutning till den äldre delen som brukar kallas A-hallen. De nya delarna är sportarenan med 1 200 sittplatser för matcher, tävlingar och kulturarrangemang, en hall för gymnastik och två mindre idrottshallar för bollsporter och skolidrott.

Invigningsdagen är ännu under planering, så ytterligare detaljer om dagsprogrammet meddelas senare.