Göransson Arena
18 - 26
2023
49
SEK

Dela

Curling-VM för damer

Varmt välkommen till VM i curling för damer 18-26 mars! Under en dryg vecka ska 13 lag göra upp om guldet. Ett av dom är svenska Lag Hasselborg.

Information in English

Datum

Världsmästerskapet spelas mellan 18-26 mars.

Matcher

Se aktuellt spelschema

Resultat

För resultat och tabeller, besök World Curlings hemsida

Entré

Som publik är du välkommen in till arenan genom en entré längst ner på vänstra långsidan sett framifrån arenan. Där kommer du först in i det stora eventområdet där du hittar allt möjligt skoj för hela familjen. Längre in i arenan hittar du entré till matchområdet.

Rullstolsburen

Du är välkommen till ingång 6 vid arenans huvudingång. Du får självklart också använda evenemangets tillfälliga publikentré som du hittar längst ner på vänstra långsidan sett framifrån arenan. Då är det dock en bit att ta sig från parkeringen och entrén är smal med hög tröskel.

Eventdelen

Under VM kommer halva arenan att vara matchdel och andra halvan en gigantisk eventyta. För att komma in i matchdelen krävs en giltig biljett till den match som ska spelas. För att komma in i arenan och besöka eventytan krävs enbart en giltig biljett – oavsett till vilken dag eller match den gäller. Eventytan kommer att vara öppen under hela VM. Öppettider kan dock variera.

Lördag 18 mars

 • 16:30 DJ PELLE KAUNITZ
 • 22:00 Live på scenen: RYDELL & QUICK

Vi öppnar VM 2023 med en riktig superlördag. Toppmöten för vårt landslag i VM-arenan och After Curling med ett av Sveriges mest populära showband. Showen med Rydell & Quick startar direkt efter kvällens VM-matcher. Ingår för alla med matchbiljett. Eftersläpp till scen- och restaurangområde för 99 kr. Köp eventbiljett Säkra din plats på läktaren, VM-biljetter från 149 kr.

Söndag 19 mars

Testa olika idrotter och träffa flera kända olympier som kommer på besök. Fri entré till event-området för alla under 12 år i målsmans sällskap. Köp VM-biljetter från 99 kr. Arrangeras i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté.

Måndag 20 mars

 • 12:30 Live på scenen: DIFFERENT CUPS

VM-dag för alla seniorer med ett specialprogram i Event-arenan under eftermiddagen.

Torsdag 23 mars

 • 16:30 och 21:30 SOULCIAL

Soulparty med DJ Magnus i vårt stora bar- och restaurangområde. Fri entré för alla med matchbiljett. Get Funky!

Fredag 24 mars

 • 16:30 DJ PELLE KAUNITZ
 • 17:30 MIDNIGHT EXPRESS
 • 21:30 MIDNIGHT EXPRESS

Midnight Express är coverbandet som kör allt från Avicii till Queen. En garanterad festkväll helt enkelt! Ingår för alla med matchbiljett. Inträde till enbart eventdelen kostar 99 kr. Köp eventbiljett

Lördag 25 mars

 • 14:30 DJ PELLE KAUNITZ
 • 19:00 Live på scenen: DUO JAG

DUO JAG är showbandet som turnerat professionellt i över 25 år med Sverige, Norge och Finland som spelplan. Ladda för en fantastisk kväll med After Curling i vår stora event-arena. Eftersläpp till scen- och restaurangområde för 99 kr. Köp eventbiljett Säkra din plats på läktaren, VM-biljetter från 149 kr.

Söndag 26 mars

Testa olika idrotter och träffa flera kända olympier som kommer på besök. Fri entré till event-området för alla under 12 år i målsmans sällskap. Köp VM-biljetter från 149 kr. Arrangeras i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté.

Biljetter

Under VM kommer halva arenan att vara matchdel och andra halvan en gigantisk eventyta. För att komma in i matchdelen krävs en giltig biljett till den match som ska spelas. För att komma in i arenan och besöka eventytan krävs enbart en giltig biljett – oavsett till vilken dag eller match den gäller. Eventytan kommer att vara öppen under hela VM. Öppettider kan dock variera.

FÖR DIG SOM ÄR RULLSTOLSBUREN

Särskilda biljetter kommer att finnas för försäljning. Du har rätt att ta med en ledsagare gratis (ledsagaren måste ha giltigt ledsagarbevis).

MAT

Det kommer att finnas ett stort restaurangområde på eventdelen där du kan köpa mat och dryck. Det kommer även att finnas kiosker för enklare förtäring och fika.

FÖRETAG

Flera olika paket finns tillgängliga. För de större paketen – guld, silver och brons – kontakta Rolf Wikström på telefon 070-777 70 75 så får du mer information samt hjälp med bokning och fakturering.

Supporterpaketet

Supporterpaketet är perfekt för er som vill gå ett gäng från företaget och se curling i världsklass på hemmaplan! Antalet paket per Sverigematch är begränsat, så det är först till kvarn som gäller.

I paketet ingår:

 • 8 biljetter till valfri Sverigematch
 • 8 middag, lunch eller frukost i restaurangen beroende på när matchen spelas
 • Företagsnamn i appen under ”Supporterklubben”
 • 8 st landslagströjor Team Sweden

Pris: 8 000 kr exkl moms. Boka supporterpaketet

Jobba som funktionär

Läs mer om vilka möjligheter som finns att jobba som funktionär.

PARKERING

Parkeringen framför arenan tar bara ett begränsat antal bilar. Vi vill därför rekommendera dig som kan att cykla, gå eller åka kollektivt till arenan. Se parkeringsplatser i närheten av arenan

BOENDE

Boenden i närheten av arenan

Hitta till arenan

Läs mer om hur du hittar till arenan

Om Sandviken och arenan

Med skogar, berg och vatten inpå knuten och med ett brett utbud av kultur, idrott och upplevelser är Sandviken en stad där bitarna till ett gott liv varje dag plussas ihop och blir till någonting större. Här kan du kombinera världens bästa bandy med längdskidor eller mountainbike i Högbo Bruk, utförsåkning i Kungsberget och ett kulturliv som enligt medborgarna är Sveriges bästa. Lägg sedan till ett centrum med liv och rörelse, innovationskraft och högteknologisk utveckling runt företaget Sandvik AB. Visste du t.ex. att Sandviken har flest patent per invånare i världen?

Göransson Arena invigdes 2009 och ligger på det legendariska idrottsområdet Jernvallen i Sandviken (se karta över Jernvallen-området). Arenan är en multiarena och tack vare sin storlek och unika utformning finns möjlighet att anordna allt från mindre till riktigt stora evenemang inom idrott, kultur och näringsliv. Göransson Arena har sedan invigningen stått värd för en rad olika evenemang som exempelvis Bryan Adams, Scorpions, Sandviks 150-års jubileum, 50 Cent, Lauren Hill, Britney Spears, Euro Floorball och självklart elitseriebandy (hemmaarena för SAIK Bandy). Arenan är också en av få arenor i Sverige som kan stoltsera med ett VM-guld (bandy-VM 2017).

Maxa ditt besök!

Förutom att det finns en massa roliga aktiviteter att göra och platser att besöka i Sandviken så bjuder närliggande städer på en mängd anledningar till att göra utflykter dit under ditt besök.

Vanliga frågor och svar

För svar på de vanligaste frågorna kring ditt besök, se Vanliga frågor och svar