Göransson Arena

Dela

Curling-VM damer 2023 på Göransson Arena!

Sandviken står som värd för VM damer 18-26 mars 2023.

”Ett världsmästerskap till Sandviken ser vi fram emot med stolthet. Det blir något speciellt med världselit från när och fjärran, såväl som möjlighet för våra barn och unga att själva uppleva och prova på en ny idrott”, säger Peter Kärnström, kommunstyrelsens ordförande i Sandvikens kommun.  

”Det här är en stor och härlig nyhet för Svensk Curling. Vi är otroligt glada och tacksamma för samarbetet med Sandvikens kommun och Göransson Arena som står bakom oss i den här satsningen och som gjort ansökan om VM möjlig”, säger Stefan Lund, förbundschef för Svensk Curling.

Ett av tidernas största idrottsevenemang i regionen

Det kommer att bli ett av de största idrottsevenemangen genom tiderna i regionen. Evenemanget kommer att pågå under åtta tävlingsdagar och tävlingar kommer sändas live i många länder.

”Det här betyder oerhört mycket för oss, ett kvitto på att vi är en multiarena i världsklass, som lyckas både attrahera och anordna evenemang av den här storleken. Naturligtvis känns det extra bra eftersom det här är ett evenemang som tillför värde till hela regionen, med ett stort antal besökare och synlighet både nationellt och internationellt”, säger Fredrik Granting, vd på Göransson Arena.

Göransson Arena erbjuder erfarenhet av curling

Senast Sverige stod som värd för VM damer/herrar var i Gävle 2004 men det blir inte första gången som det arrangeras curlingtävlingar i Göransson Arena.

”Curlingförbundet firade 100-års jubileum 2016 med ett jättearrangemang i arenan och efter den tävlingen har vi haft en fortsatt dialog om att söka internationella evenemang. Fantastiskt att det nu blir verklighet och med ett mästerskap av högsta dignitet”, säger Stefan Lund, förbundschef för Svensk Curling.

Normalt spelas ett curlingmästerskap i en vanlig ishall där kringutrymmen ofta är begränsade. Det gäller inte i Göransson Arena som erbjuder unika möjligheter och i projektplanerna finns spännande nyheter för framförallt publik och besökare.  

Läs mer om nyheten på World Curling Federation