Göransson Arena
18
2021
695
SEK

Dela

Royal Rock Fest

Vi presenterar Royal Rock Fest! En endagsfestival den 18 december. Uppträder gör: The Hives, The Hellacopters, Graveyard, Royal Republic, Thundermother, Bombus, MaidaVale och Horndal. Royal Rock Fest är en festival som inte bara präglas av riktigt bra livemusik – men också mycket bra mat och dryck! Käka gott, drick gott, lyssna på bra band… ja – festivalerna är här igen!

Tider

 • 14.00 Dörrarna öppnar
 • 15.30 Första akt på scenen
 • 00.30 Dörrarna stängs

Biljetter

 • Ståplats 695 kr
 • VIP-paket 1 995 kr
  • Separat entré
  • Reserverat ståplatsområde närmast scenen
  • Tillgång till VIP-bar
  • VIP-laminat
  • Separat garderob där avgift ingår
  • Royal Rock Fest T-shirt
  • Royal Rock Fest poster

Serviceavgift tillkommer.

Anpassade rullstolsplatser kommer att finnas, ordinarie biljett gäller.

Som vanligt så är ledsagare välkommen att få följa med brukaren om ledsagarbevis kan uppvisa.

Vaccinationsbevis kommer att krävas. 

Har du frågor om biljetter? Kontakta customersupport@livenation.se

Åldersgräns

18 år.

Mat

Mer information kommer.

Bussar

Gör det enkelt – lämna bilen hemma och ta evenemangsbussen till arenan! Boka buss

 • Buss Gävle – Valbo – Arenan, 150 kr
 • Buss Borlänge – Falun (350 kr) – Hofors (250 kr) – Storvik – Kungsgården – Arenan, 200 kr

Samtliga bussar avgår 30 minuter efter avslutad konsert.

Banden

The Hives

För 24 år sedan släppte dagens giganter The Hives sitt debutalbum ”Barely Legal” och sedan dess har bandet vunnit otaliga priser och sålt miljontals skivor. Genombrottet fick de med uppföljaren ”Veni Vidi Vicious” där vi bland annat hittar hitlåtar som ”Hate To Say I Told You Say” och ”Main Offender”. Ledda av sångaren Howlin’ Pelle Almquist har Nicholaus Arson, Vigilante Carlstroem, Johan Gustavsson och Chris Dangerous gjort sig kända för sin oslagbara energi på scen och fantastiska kontakt med publiken!

The Hellacopters

The Hellacopters bildades 1994 och var aktiva fram till 2008 när de bestämde sig för att ta en temporär paus från rocken. Under de aktiva åren hann de släppa flera album som belönades med hyllande recensioner och de spottade ur sig hitlåt efter hitlåt. Bandet gjorde en efterlängtad comeback när de återförenades 2016 för att spela en unik uppsättning konserter med anledning av tjugoårsjubileet av debutalbumet ”Supershitty to the Max!”. De har sedan dess fortsatt spela i mindre skala och i början av året släpptes en dokumentärfilm om bandet. Att mäktiga The Hellacopters är tillbaka för att stanna går ingen obemärkt förbi!

Graveyard

Graveyard har sedan sitt självbetitlade debutalbum från 2007 släppt fyra skivor som alla togs emot otroligt väl. Deras senaste studioalbum ”Peace” som släpptes 2018 tog sig rakt in på albumtopplistans förstaplats. Bandet har fans runt om i hela världen och har öppnat för storheter som bland annat Guns N’ Roses. Deras senaste släpp är en liveskiva från två konserter på Pustervik och är en grym påminnelse till varför man bör uppleva Graveyard live!

Royal Republic

Att få se Royal Republic live är en upplevelse som du sent kommer att glömma. Med sin grund i rocken influeras de även av andra genres som tillsammans skapar bandets unika och dansvänliga musik. Detta gör sig extra tydligt på deras senaste skiva ”Club Majesty” från 2019 som beskrivs av flera kritiker som en ny nivå av partyrock. Royal Republic lägger lika mycket kärlek i studion som på scenen och vi ser fram emot att se RR live på Royal Rock Fest!

Thundermother

Sedan Filippa Nässil grundade rockbandet Thundermother har de släppt fyra album, ”Rock ’N’ Roll Distaster” 2014, ”Road Fever” 2015, ”Thundermother” 2018 och ”Heat Wave” 2020. Den senaste skivan hyllades enormt och redan veckan efter släppet var albumet det åttonde mest sålda i Sverige och på sjunde plats på Sverigetopplistans hårdrockslista. Inte nog med det så kammade bandet hem Gaffapriset 2021 i kategorin ”Årets Hårdrock/Metal”.

Bombus

Bombus är heavy metal-bandet från Göteborg med fyra album i bagaget, senast släppta ”Vulture Culture” från 2019. De har turnerat runt om i Europa själva men även som öppningsakt för namn som Danko Jones och svenska Graveyard. Efter att ha spelat på flera olika festivaler som Rock am Ring, Sweden Rock Festival och Tuska Open Air har bandet blivit experter på festivalpubliken!

MaidaVale

MaidaVale släppte 2016 sitt debutalbum “Tales of the Wicked West” som togs emot väl av såväl kritiker som lyssnare och uppföljaren ”Madness Is Too Pure” från 2018 blev mottagen minst lika bra. Albumet gav bandet en nominering till P3 Guld 2019 i kategorin Årets Rock/Metal. Deras musik kan enklast beskrivas som experimentell och innovativ tappning av psykrock.

Horndal

Horndal är bandet som genom metal berättar den mörka historian om hur hembyn Horndal successivt tvingades till nedläggning och de effekter som det gav med sig. Deras senaste album ”Lake Drinker” tog sig in på Sverigetopplistan och har fått fantastiska recensioner för sin blandning av sludge metal, hardcore, punk och oväntade inslag av klassiska slagverk.

SÄKRA EVENEMANG

Du som besöker Göransson Arena för att delta på evenemang behöver från och med den 1 december kunna visa legitimation och giltigt vaccinationsbevis (även kallat vaccin-pass) vid entrén till evenemanget.

Så här kommer det gå till:

 • Vaccinationsbeviset scannas av värd utanför arenan.
 • Om vaccinationsbeviset är giltigt kontrolleras personnumret på beviset mot din legitimation.
 • När vi ser att vaccinationsbeviset giltigt och personuppgifter stämmer är du välkommen in.

Ladda ner ditt vaccinationsbevis från E-hälsomyndigheten här