SABATON

Äntligen är det dags för Sveriges populäraste hårdrocksband SABATON att ge sig ut på en stor Sverigeturné. Efter Europaturnén i början av 2017 kommer bandet hem för åtta datum i mars/april för att supporta det nya albumet ”The Last Stand”. Den 18 mars kommer de till Sandviken och Göransson Arena. 

Bandet från Falun har sedan starten 1999 erövrat Sverige och resten av världen med sin musik och texter om historiska slag. Deras platinasäljande skiva ”Carolus Rex” är en av de mest framgångsrika hårdrocksskivorna i svensk historia med över ett år på toppen av svenska albumlistan. ”Carolus Rex” följdes upp med guldsäljande ”Heroes” och bandet är nu åter högaktuella med purfärska albumet ”The Last Stand” vilket släpptes i fredags (19/8).

SABATON turnerar frekvent och har tack vare det tilldelats flera utmärkelser för bästa liveband. De har spelat på alla stora hårdrocksfestivaler vilket bland annat inkluderar Przystanek Woodstock i Polen med 500 000 personer i publiken. Denna spelning filmades och finns med på guldsäljande DVD:n ”Swedish Empire Live”.

Senaste Sverigeturnén genomfördes 2014 och nu är det alltså dags igen. Den här gången har SABATON med sig legendariska Accept som support under hela turnén, vilken går under namnet ”The Last Tour”.

Öppningsartist är Twilight Force.

”Det var många år sedan vi körde en turné som täckte hela Sverige, så det känns grymt att göra denna i vinter. Inte sedan 2012 har vi gjort något liknande och det är flera städer vi sällan besökt. Denna sväng blir den största vi gjort i Sverige och inkluderar inga andra än Accept som vårt förband, samt ett band till som vi kommer presentera senare i höst. Vi har heller aldrig tagit med oss en sådan produktion ut på turné som det blir denna gång.” /Pär Sundström, SABATON

Tider

18 mars 2017. Insläpp 18. Konserten börjar ca 19.00 och pågår till ca 23.00.

Mat

Gör det till en helkväll och ät något gott innan konserten. Boka bord på 026-24 24 04. Kvällens meny Vill du sedan sitta kvar under konserten så går det bra. Borden står på parkett så du ser scenen därifrån.

Biljettpriser

Ståplats 495 kr. Åldersgräns 18 år.

Sittplats 495 kr. Åldersgräns 13 år. (Folkhälsomyndighetens riktlinjer gör att vi har en generell trettonårsgräns för alla våra konserter med enskilda undantag för arrangemang speciellt riktade till barn och familjer. Åldersgränsen är kopplad till att det är olika gränsvärden för ljudnivåerna beroende på om det är barn eller vuxna i publiken).

(Serviceavgift tillkommer)

Biljetterna till turnén släpps fredagen den 26 augusti kl. 10.00.

Funktionshinder eller rullstolsburen

Handikapp-platser bokas via biljettsystemet och ligger i en separat kategori. Har du speciella behov eller villl boka på en ledsagare, kontakta Göransson Arena på telefon 026-24  13 81 vardagar mellan kl. 08.00-16.00 eller via mail till info@goranssonarena.se (ingen bokning via telefon). Du har rätt att ta med en ledsagare gratis.

Företag och gruppbokning

Om ni är ett företag eller en grupp större än 15 personer, kontakta Göransson Arena på telefon 026-24 13 81 eller via mail till info@goranssonarena.se så hjälper vi till med er bokning och fakturering.

Boendepaket

Stadshotellet Princess i Sandviken erbjuder showpaket för 1 100 kr/person för del i dubbelrum och konsertbiljett. Boka showpaket

Parkering

Parkeringen framför arenan tar bara ett begränsat antal bilar och under kvällen kommer parkeringsavgiften att vara 40 kronor. Vi rekommenderar därför dig som kan att cykla, gå eller åka kollektivt till arenan den 18 mars.

Bussbokning

Det kommer att gå bussturer från nedan städer. Anmälan och betalning för bussen sker direkt till bussbolaget. Till bussbokning

  • Gävle/Valbo
  • Borlänge/Falun/Hofors